Boro-kirjonnalla farkkutakki

 

Minullahan on aina ollut lämmin suhtautuminen farkkutakkeihin - varsinkin niiden tuunaukseen. Edellisen kerran maalasin takkini selkään taidetta ja nyt päätin kirjoa sen boro-tekniikalla tilkkutäkkimäiseksi. Esittelin sashiko-kirjontaa ja boro-tekniikkaa aikoinani tässä blogitekstissä, joka kannattaa kyllä lukea, jotta pääsee aiheeseen kiinni - ellei se ole tuttu. 


Takkini on kirjailtu seuraavalla säännöllä: tee niin säännötöntä kuin pystyt.  

Toisaalta kuitenkin yritin pysyä boro-tekniikassa. Käytännössä siis otat palasen kangasta ja sitten pistelet sen etupistoilla toiseen kiinni.

Eli teet kankaasta paksumpaa. 


Tiettyä karkailua tuli harrastettua. Vietin tämän takin parissa lähes kaksi kuukautta ON/OFF, joten mukana oli erilaisia päiviä ja fiiliksiä. 


Sanonpas muuten senkin, että kuvaus on nyt suoritettu vain dokumentaarisella tasolla ja sellaista komeaa valokuvaposeerausta ei vielä ainakaan tule. Kun nyt kuitenkin sellainen voi kevään mittaan tulla otetuksi, niin seuraisinkin instagram-tiliäni, koska sinne sen kuvan laitan, jos sellaisen otan.


Tämähän oli todella hauskaa ja äärimmäisen rentouttavaa. Minulla on ihan oma, loistava sashiko-neula, mutta pitkä, terävä silmäneulakin hoitaa homman. Itse kirjontaan käytin 3-säikeistä kirjontalankaa.


Tässä takin selkämys! Vielä mahtuu paloja, jos ensi talvena lisään lämpökerroksia. 


Olen tähän tosi tyytyväinen. 
PS Sisäpuoli on yhtä lankahärdelliä. Sitä ei kannata näyttää kenellekään! 
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, siellä on paljon muitakin pikkuprojekteja: Heidi did it
PS Järjestän yritysten rentoutuspäiviin, työhyvinvoinnin etsintään ja erilaisiin tapahtumiin, mutta myös yksittäisille tilaajille, taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot. Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com 

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen