Vanhoista kehyksistä muistitaulu -ohje

muistitaulu vanhoista kehyksistä

Kun on olemassa kahta lajia ihmisiä: toiset tykkäävät minimalistisesta ja toiset taas innostuvat kiiltävästä, kaarevasta ja kaikella lailla kirjavasta. (Siinä välissä saattaa olla muutama välimalli, mutta tästä mainitseminen olisi tylsää.)
Tämä ohje on niille jälkimmäisille. Niille, joille överit ovat aina vajareita parempia.  
Minä haluaisin olla ihminen, joka jättää turhat asiat kauppaan ja pystyy katsomaan tyhjiä pintoja lipastojen päällä. Vaivihkaa sinne hyllyn päälle kuitenkin ilmestyy tekemäni patsas ja sohvalle vuoden kolmas kirjava tyyny.
Konmaritin pari kesää sitten ilmeisesti vain tehdäkseni tilaa uusille kirppisostoksille. 
Kauniit tai erikoiset tavarat kun nyt miellyttävät minua. Mutta palataanko asiaan? Haluatko ohjeet muistitauluun, jota voi katsella tyhjänäkin?

Tässä!

1. Hanki vanhat kehykset.
2. Osta muistitaulu, joka mahtuu kehyksiin. Liian isosta saa helposti pienennettyä. Liian pientä taas on vaikea saada kuosiin oikein millään. Huomioi tämä kehysvalinnassasi, sillä muistitaulut vaikkapa siinä Isossa Ruotsalaisessa Huonekalufirmassa ovat pienehköjä.
3. Etsi maalia. Jos tarvitset vain pienen määrän, eikä satu olevaan huonekalumaaleja varastossa, harkitse spraymaalia tai kuvataiteilijoille tarkoitettuja akryylimaalituubeja. Maalaa pohjamaali haluamallasi värillä ja anna kuivaa kunnolla. Laita sitten päälle kultaista maalia tuubista tai purkista. Anna kuivaa taas.
4. Hiero pintaa hiekkapaperilla, jotta saat alimmaisen maalin näkyviin. Mitä isompi väriero, sitä parempi. Kuluta kohdista, jotka joutuisivat kulutukselle alttiiksi joka tapauksessa.

muistitaulu vanhoista kehyksistä

muistitaulu vanhoista kehyksistä

5. Mittaa kehyksiin sopiva muistitaulu ja päällystä se haluamallasi kankaalla.

muistitaulu vanhoista kehyksistä

6. Tähän kuluu mittava määrä puuliimaa (esim. Erikeeper). Älä säästele. Laita liima takapuolelle. Ensin toinen puoli, anna hieman jässähtää ja sitten toinen. Näin voit hieman kiristää kangasta liimatessasi, eikä se jää pussille. 

muistitaulu vanhoista kehyksistä

7. Siisti takalevy pahvilla, jos haluat. Minulla oli pahvia liian vähän, joten jäi hieman vajaaksi.
8. Kiinnitä kehyksiin vaikkapa nauloilla, jos kehykset antavat myöden. 

muistitaulu vanhoista kehyksistä

9. Kiinnitä reunoihin silmukkakoukut ja mittaa pätkä metallilankaa. 
10. Käännä taulu ja ripusta seinälle. 

Muistitaulu vanhoihin kehyksiin

11. Kiinnitä siihen kaikkea mikä miellyttää sinua: koruja, tärkeitä muistilappuja, kortteja.

Muistitaulu vanhoihin kehyksiin

Haluatko muitakin tuunaus- tai käsityövinkkejä Facebook-feediisi? 
Saada ilmoituksen aina, kun teen uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi: 

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com
Ohoi! Eikä siinä vielä kaikki. Vilkaise vaikkapa näitä:

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen