Turbaanin ompeluohje - kerrankin mallin mukaan

Heidididit Turbaani
Tekikö hän kerrankin ohjeen mukaan?! KYLLÄ! 
Viime helmikuussa ilmestyneessä Suuri Käsityökerholehdessä (2/2018) oli ohje turbaanin ompelemiseen. Ohjeen oli kirjoittanut Maiju Supponen. Ablodit ohjeesta hänelle!

Minun piti tehdä se mitä pikimmiten, ja onnistuinkin yrityksessäni heti puoli vuotta myöhemmin - elokuussa. Kankaiksi käytin tilkkuja, joten varsinkin toinen turbaaneista on aika iloinen. 

Heidididit Turbaani

Ohjeessa oli seuraava innostava piirre: minun ei tarvinnut etsiä sitä kaavapapereilta, vaan kaavan saattoi piirtää erikseen vaikka printtipaperille. 

Käytännössä se meni näin: Pistä kaksi ohutta pipoa päällekkäin. Laita niiden väliin liehuke kaksinkertaiseksi ommeltua kangasta. Vedä kangas päälaen yli, pujota otsalle jätetystä reiästä (jätä ompelematta palanen saumaa). Lopuksi kiedo liehuke otsalle rusetille. (Tarkemmat ohjeet löydät lehdestä)
Et voila! Turbaani! 

Alkuperäinen ohje oli minulle hieman liian syvä, joten tämän ohuesta trikoosta ompelemani turbaanin reunus on itseasiassa sisäpipo, joka on käännetty näkyviin. Pitkä kankaanpala on taas enemmän toisella puolella. Tilkkuni oli hieman liian kapea, mutta päätin käyttää sitä silti. 
Ohuesta trikoosta tuli siivous- ja kotiturbaani. 

Tämä seuraava on sen sijaan ihan viriilin oloinen bilemyssy.
Kankaana on keinokuituihin kaartuvaa jämäkkää trikoota, joka näyttää turbaanissa hyvältä.  
Alle laitoin puuvillatrikoota. Toinen liehukkeen kankaista on raitaista ja se antaa tälle myssylle hyvää lisää.

Heidididit Turbaani

Heidididit Turbaani

Taas kelpaa mennä eikä meinata. Eikä minulla ole enää koskaan huonoa hiuspäivää!


via GIPHY
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it
PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Ohoi! Katso vielä nämä!

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen