Kahdesta esiliinasta kietaisuhame


Heidididit - kahdesta esiliinasta hame

Jälleen kerran aloin höpöttää paikallisessa kierrätyskeskuksessa. Minusta keskustelut tuntemattomien kanssa eivät ole epämieluisia tai rasittavia, enkä karta niitä sitten yhtään. Se kuuluu tähän ekstroverttielämään. 
Kiitos siis itseään Nannaksi kutsuneelle rouvalle, joka esiliinojen kohdalla huudahti: "Jos näitä laittaisi kaksi peräkkäin, tulisi hame!" 
Jaa, että tulisiko?! No, todellakin tulisi!

Etsimme siis esiliinojen kasasta kumpaisellekin materiaalia: hän lähti mustien, kiiltävien kanssa. Minä näiden vihreiden.  

(Sen jälkeen näytimme puhelimistamme kaikenlaisia käsityöprojekteja ja lopuksi kiitimme mukavasta juttutuokiosta samanhenkisen kanssa.)

Heidididit - kahdesta esiliinasta hame

Ideaalitilanteessa minulla olisi ollut kaksi vyötärömallista esiliinaa, mutta kankaat eivät natsanneet. Leikkasin irti kaiken mahdollisen kankaan ja tein tilkkutekniikalla toiseenkin vyötärönauhan. Sitomisnauhoja en tehnyt, koska niitä tarvitaan vain toisessa esiliinassa. Jos siis käytät kahta vyötärömallista esiliinaa, voit poistaa ne toisesta esiliinasta. 

Heidididit - kahdesta esiliinasta hame

Sitten mallailin esiliinoja vyötärölle. 

Heidididit - kahdesta esiliinasta hame

Kiinnitin esiliinat kiinni toisiinsa. Ompelun jälkeen siistin sisäpuolen ylimääräiset kangaslärpäkkeet saksilla ja siksakkaamalla. Alla olevassa kuvassa vielä kokonaisena. Jollekin toiselle tästä ei varmasti olisi mitään haittaa, mutta halusin minimoida kaiken reisialueen pömpötyksen, kun sitä on omastakin takaa.
Heidididit - kahdesta esiliinasta hame

Lopuksi kietaisin hamosen vyötärölle ja merkkasin napin paikan (alla). Ompelin napinläven käsin, koska en ole oikein koskaan onnistunut tekemään siitä oikean kokoista koneella. Napin piilotin kankaiden taakse.

Heidididit - kahdesta esiliinasta hame

Ja nyt taidammekin olla enää loppuposeerausta vaille. Voila! 

Heidididit - kahdesta esiliinasta hame

Ompeluun kului aikaa noin tunti. Ja materiaalien hinta oli 1 euro. Taputtelen itseäni olkapäälle. 
Jos pidit postauksestani, jaathan sitä kavereillesi? Kiitos 
Rakastan hyödyntää vanhaa. Tässä muutamia ohjeitani:

1. Miten teet farkkuhaalareista hameen?
2. Hurtilla huumorilla teet nahkahameesta esiliinan hitsaukseen! (tai johonkin muuhun rankempaa suojaa vaativaan hommaan)
3. Näillä ohjeilla teet puuharavasta naulakon.

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Haluatko saada vinkin Facebook-feediisi aina, kun laitan teen uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi: 
Heidi did it

Kommentit

muntaipale sanoi…
Kiva idea! Siis nyt kaikki esiliinat, verhokapat ja tyynyliinat kietailuhameiksi - mahtavaa :) Tämmöiset kierrätyshenkiset älynväläykset on kyllä huippuhyviä.
Heidi Kormano sanoi…
Kiitos Seija! Näin on, nyt mikään ei enää pysäytä meitä. :) Hametta pukkaa vähän joka suunnasta. :)

Suosituimmat tekstini kautta aikojen