Muovipussista pesukoneenkestävä etiketti

Järjestys se olla pitää! En ole erityisen bakteerikammoinen, mutta muutama asia on minulle pyhää.

Muovipussin sulattaminen. ohjevideo 
Keittiön siivousharja on eri kuin tiskiharja. (Eihän vessaharjaakaan käytetä käytetä koko kylpyhuoneen siivoukseen.)
Lisäksi suihkupullo on mahtava asia. Sellaisia pitää olla keittiön pöydällä kaksi. Toisessa on vettä, koska kukat pitävät siitä ja toisessa on vettä ja tilkkanen tiskiainetta. Sillä voi sekä siivota että tiskata. Pesuainetta lurahtaa helposti todella paljon yhden pannun pikapesussa. Suihkupullossa määrä pysyy järkevänä. 

Niin, kerta! 


via GIPHY

Tästä pääsemmekin ongelmaan. 
Jostain syystä muut ihmiset eivät aina käsitä jakoani ja välillä keittiön siivousharja on tiskiharja ja joskus epähuomiossa on tullut itsekin suihkuteltua kukkaseni saippualla.
Halusin merkitä siivoustarvikkeet kauniisti ja niin, että merkit pysyvät kiinni, vaikka vesi ja pesuaine loiskuisi ympärillä. Ja nämähän pysyvät!

Välillä olen heittänyt putelit ja tiskiharjan pesukoneeseen puhdistumaan ja sieltäkin nämä etiketit tulevat takaisin ehjinä ja puhtoisina.

Vastaavalla tavalla voi merkitä mitä tahansa muuta veden ja kemikaalien seurassa pyörivää. Laminointikin voisi olla ratkaisu, mutta itse pidän tämän etiketin pehmeydestä. Lisäksi hyödynnän "roskaa".

Tarvitset:
- Vaaleita muovipusseja.

Käytä ns pehmeitä muovikasseja, joissa on PE-merkintä. "Kovat" muovit, kuten esimerkiksi kontaktimuovi, ovat PVC-muovia ja niiden kloorivety-höyryihin ei kannata sekaantua. Merkintä löytyy useimmiten pussin pohjasta: mukana voi olla numero 04 ja PE-LD tai 02 ja PE-HD 

- Hedelmäpusseja tai muuta ohutta läpinäkyvää muovia
- Permanent-tussin
- Sakset
- Silitysraudan
- Leivinpaperia


Tässä työohje:Kun nyt kerran pääsit muovinsulatuksen makuun, niin vilkaise myös toista ohjettani. Teen siinä muovipusseista koruja. 

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Haluatko saada vinkin Facebook-feediisi aina, kun laitan uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi: 
Heidi did it

Kommentit

Lassila sanoi…
Minäkin olen tosi tarkka siitä, mitä siivousliinaa ja ainetta mihinkin käytetään. Tuo tiskiaineseoksen teko suihkepulloon on loistava idea. Otanpa sen heti käyttöön.

Suosituimmat tekstini kautta aikojen