Maalattu farkkutakki - ohje


Heidididit - farkkutakin maalaaminen. Vaatetuunaus.

Minulla on useampi kesätakki, koska Suomen suvesta ei yleensä selviä ilman. Valitettavasti tänä keväänä ne olivat jotenkin kutistuneet kaapissa. Oli siis pakko hankkia itselleni väljempi malli, jotta kangas ei repeä selästä, kun alan nostella painoja ja syödä salaattia.
Viime aikoina olen antanut täyden huomioni farkkutuunauksille, enkä jäänyt nytkään kylmäksi, kun näin Pinterestissä maalattuja takkeja. 
Oikeastaan se oli pikarakastuminen, jossa näytin tältä:


via GIPHY
Päätin siis maalata takkini ja jotta sinäkin voit, laitoin sinulle ohjeet!
Heidididit - farkkutakin maalaaminen. Vaatetuunaus.

Tarvitset:

Pestyn farkkutakin
Akryylimaaleja

Siveltimiä
Sanomalehtiä suojaukseen
Vettä siveltimien puhdistukseen
Mahdollisen maalipaletin (itse käytän kertakäyttölautasta)

Uskallusta tursauttaa maali siihen takille.

Heidididit - farkkutakin maalaaminen. Vaatetuunaus.
Aiheen löytää katselemalla ympärilleen tai ihastelemalla taidetta. Kun pyörittää päätään tarpeeksi, niin jonkun kuvan kohdalla sydämessä tuntuu mukavalta. Ota se työ inspiraatiosi lähteeksi. 
Ihailen monia taiteilijoita, mutta juuri tähän takkiin minua huvitti maalata jotain, joka saa kaikuja kanadalaisen Linda Vachon töistä. Tästä pääset hänen portfolioonsa.
Inspiroituminen on täysin vapaaehtoista. Jos pääsi on täynnä ideoita - toteuta ne! 
Ensimmäisen maalikerroksen tein nätisti takin keskelle. Sitten tajusin, että se näyttää ihan hölmöltä ja on parempi maalata koko selkä. Näin:

Heidididit - farkkutakin maalaaminen. Vaatetuunaus.

Pohja oli nyt kunnossa. Sitten tarvitsin oikeanlaisen hahmon. Jotain naiivia, simppeliä, väriläiskäistä ja harmaansävyistä. 
Takki roikkui muuten tuolin selkämyksellä. Alla oli sanomalehti suojaamassa tuolin pintaa, mutta maalasin aika vedettömällä maalilla ja kangas oli paksua, joten läpi ei tullut mitään.
Tällainen siitä tuli. Toiselle olkapäälle kaipasin pientä istuvaa pirua, mutta se olisi ollut liian selkeää, joten tein linnun ja pirun hybridin eli kolibirun. 

Heidididit - farkkutakin maalaaminen. Vaatetuunaus.
Minulla ei ole mitään tietoa siitä, kuinka maalaus kestää pesussa. Jos lähtee, maalaan uuden. 
Heidididit - farkkutakin maalaaminen. Vaatetuunaus.

Olen joskus taidekahvila-pubissa pitämääni taidenäyttelyyn piilottanut tuolin, jonka kangasistuimeen maalasin kuvan samalla tekniikalla. Idea oli, että kuka tahansa sai illan kuluessa ottaa sen "vahingossa" käyttöönsä. Ja olihan sitä otettu! Kuukauden näyttelyn jälkeen kuva oli ihan kunnossa. Sen verran kuitenkin varon, että rankkasateessa en aio takkiani käyttää.

Jos pidit postauksestani, jaathan sitä kavereillesi? Kiitos 

Jos et saanut vielä tarpeeksi farkkutuunauksista, vilkaise tätä: farkkuhame äitiyslappuhaalareista

Ja jos olet unohtanut siveltimesi kuivumaan piloille, voit tehdä niistä taideteoksen: kuivahtaneiden siveltimien uusiokäyttö

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Haluatko saada vinkin Facebook-feediisi aina, kun teen uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi: 
Heidi did it

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen