Pääsiäismunasta huovutuskone

Heidididit - pääsiäismunien kuorista huovutuskone

Keväällä kaupoissa on myynnissä mitä mainioin käsityövehje, joka on kaiken lisäksi paketoitu herkkukääreeseen.

Kyseessä on suklaamunan keltuainen.

Jos tunnet rakkautta huopapalluroihin - ja kuka nyt ei tuntisi - olet pian on huopapallojen liukuhihnatuottaja. Mitä enemmän sinulla on huovutuskoneita, sitä enemmän saat valmista. Kannattaa kilauttaa suklaamunista tykkääville kavereille.

Tarvitset vain huovutusvillaa, pesukoneen, sakset, suklaamunan keltuaisia ja pesupussin tai sen puutteessa vaikka sukkahousut.


Heidididit - pääsiäismunien kuorista huovutuskone

Näin itse tämän vinkin internetin syövereissä jo vuosi tai pari sitten ja lanseerasin lähipiirin töihin. Sainkin useamman keltaisen kuoren. Sen ansiosta minulla oli noin 15 kappaleen jatkuva huopapallotehdas. Aina kun kone lähti päälle, mukana oli pesupussissa 15 suklaamunan sisäkuorta.

Sisälle kuoreen tuli huovutusvillaa, joka koneen käydessä huopaantui palloksi.

Mitä kuumempaa vesi on, sitä paremmin villa huopuu. Omien kokemusten mukaan yksi pesukerta ei riittänyt. Ensimmäisen kierroksen jälkeen avasin kuoret, ettei huopa ala homehtumaan ja heitin kuoret pesukoneeseen seuraavan pyykkikasan mukana. Pyykkipussi ei ole välttämättömyys, mutta tunsin kyllä oloni taloudellisesti turvatummaksi, kun kaikki pienet palluraiset eivät pyörineet koneessa sinne tänne. Kuoreni kävivät pesukoneessa ainakin 100 pesukertaa ja olivat sen jälkeen edelleen TÄYSIN ehjiä.


Heidididit - pääsiäismunien kuorista huovutuskone

Huovutuskoneen valmistamiseen tarvitset sakset, joilla teet muoviin reiän, niin että muovin röhmy jää kuoren sisäpuolelle. Näkemissäni ohjeissa hienosteltiin reiän teossa neulalla, mutta saksien jättämä jälki on vain hyväksi huovutusprosessissa. Paina kuhunkin suojakuoreen noin 3-5 reikää.


Heidididit - pääsiäismunien kuorista huopapalloja

Mitä tiukemman ja nätimmän paketin kuoreen laitat, sitä nätimpi pallo tulee ulos. Joten älä vain sohaise villaa sisälle.

Meneekö tässä liukuhihnailussa nyt sitten käsityön idea? Niin - ei. 

a) Villa pyörittäminen muovikeltuaisten sisälle on mitä kiikkerintä käsityötä. Lisäksi huopapallo on on harvoin lopullinen tuotos. Paremminkin se on alku jollekin. Kuten tähän: Kaulakoru kankaasta ja huovasta

b) Jos kärsii kuivista käsistä, tietää, että mäntysuovalla ja kuumalla vedellä huovuttaminen pahentaa tilannetta. 

c) AINA on hyvä olla pikkuruisen laiska jossain. Luovuus ja laiskuus kulkevat meinaan käsi kädessä. Tapasin kerran runoilija Kirsi Kunnaksen, joka kertoi, että joutenolo on luovinta aikaa. Kaikessa tohinassa ja kiireessä ei pääse uusiin svääreihin. 

Professori Juha T. Hakala on kirjoittanut kirjan Luova laiskuus ja kertoo Ylen  (Linkki Ylen uutiseen) haastattelussa näin: 
- Tarvitaan lyhyempiä taukoja, mutta myös pidempiä taukoja, joita kutsun suvantokohdiksi. Niissä pitäisi ymmärtää olla tekemättä yhtään mitään. Silloin vain maataan rauhassa ja katsellaan kattoon ja annetaan ajatusten viilettää ja leijailla. Sieltä ehkä syntyy jotain odottamatonta.

Hän puhuu työelämästä, mutta sama ajatusmaailma on kyllä käännettävissä myös työajan ulkopuoliseen maailmaan.


Heidididit - pääsiäismunien kuorista huopa palloja

Näin ollen voi ihan hyvällä syyllä heittää villat koneeseen ja siirtyä makoilemaan sohvalle. 

Ja sitten! Kun olet saanut pallurat valmiiksi, voit askarrella niistä sormuksia ja rintakoruja

Haluatko saada vinkin Facebook-feediisi aina, kun laitan teen uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi: 

Jos pidit postauksestani, jaathan sitä kavereillesi? Ainakin sille, joka tykkää suklaamunista. Kiitos ❤ 

Tässä lisää ideoitani: 


PS Järjestän erityisesti -päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Kommentit

Kiitos vinkistä! Molempia löytyy, villaa ja kuoria. Ja ehkäpä myös se jatkojalostusidea.
Rusina sanoi…
80-luvun alussa kesätyöpaikkani kahvitilan seinältä bongasin selällään makaavan variksen kuvan ja tekstin : laiskuuden ja luovan tauon ero on tulkinnanvarainen.
Rusina sanoi…
Ja tärkein unohtui, kiitos kivasta vinkistä. Täytyy kysellä töistä noita sisuksia kun itse en suklaata voi syödä.
Heidi Kormano sanoi…
Hei! Kiitos Sanne-Maija! Koko trio koossa siis 😉. Hyviä käsitöitä! Heidi
Heidi Kormano sanoi…
Hei Rusina ja kiitos mukavasta kommentista. Tuo lause on mahtava!!! Harkitsen täällä vakavissani sohvatyynyn tekoa tuolla lauseella. Mutta mikä tekniikka?? Hyvää viikonloppua!! Heidi
Unknown sanoi…
Hei, laitoitko siis toisella kerralla pallot ilman kuorta pesuun? Vai kuorien sisälle kuten ensimmäisellä kerralla? Ihan huikea idea! Huopapalloista saa ihania juttuja ja voisi onnistua lapsenkin kanssa, mutta käsin pyörittely hirvittää :/
Heidi Kormano sanoi…
Anteeksi myöhäinen vastaus, mutta kuoressa ovat molemmilla kerroilla! H
Silvia sanoi…
Hi,

It is a very great idea! I would like to try it too!

Thanks to babel for translating and thank you so very much for this inspiration.

best regards from northern germany

Silvia
What role does creativity and personalization play in the article's discussion of felted Easter egg machines? Greeting : Telkom University

Suosituimmat tekstini kautta aikojen