Kaulakoru kankaasta ja huovasta


Harvoin, jos koskaan, miettii maailman pahuutta, kun kädessä on pieni käsityö. Rakastan tehdä puusta jotain isoa hyödyllistä ja haluni kokeilla uusia tekniikoita on kyltymätön. Mutta, silti.
Onnellisin olen sohvan nurkassa, kun edessäni on jotain nyhrättävää ja televisiosta tulee rauhoittava ohjelma (kuten kertalleen nähty romanttinen komedia). 
Silloin ei tarvitse aina nostaa silmiään työstä, vaan välillä voi vain kuunnella.

Siihen euforiaan tämä seuraava käsityöohje on omiaan. Ota viereesi kirjontalankoja, huopapalloja ja pieniä värikkäitä kankaita ja ehkäpä pieniä helmiäkin. Tarvitset myös neulan ja sakset. Siinä voit nököttää sitten hissukseen muutamankin illan.

Heidididit - Ohje kangashelmi. Kankaasta helmet.
Koristele palloja ommellen ihan minkälaisia kuvioita tahansa ja käärien kankaasta ihan minkälaisia helmiä tahansa. 
Asian ydin on nimittäin seuraava: näiden pitääkin olla erilaisia - ja niiden pitää näyttää olevan vähän sinnepäin. Jos olet viimeiseen asti viilaava perfektionisti, olet oppimiskokemuksen äärellä. Tämä tekee sinulle hyvää. Tämä tekee kaikille näprääjille hyvää.

Koska olen prinsessa ja tunnistan kaulaa pistelevän villan heti, laitoin niskan takaa kulkevaan lenkkiin vain puuvillakankaasta tehtyjä helmiä. Jo olet itsekin herkkihipiäinen, ota määrä huomioon helmiä tehdessäsi.

Heidididit - Ohje kangashelmi. Kankaasta helmet.

Tee helmiä niin monta kuin haluat ja yhdistä ne lopuksi vahatulla puuvillalankalla. Sitä löytää korutarvikkeita myyvistä liikkeistä. 

Heidididit - Ohje kangashelmi. Kankaasta helmet.

Kangashelmeen tarvitset noin 1,5 cm leveän ja 10 cm pitkän pätkän kangasta. Paksumpaa kangasta vähemmän, ohuempaa enemmän. Kangashelmien tekoon on erilaisia ohjeita, mutta minä vain pyöritin kankaan rullalle ja ompelin helmen käsin kiinni niin, että sisällä oleva reikä pysyi auki. Välillä pyöritin lankaa helmen ympäri. 

Jos olet kiinnostunut kangashelmien teosta, googlaa sanoilla fabric beads diy ja löydät paljon inspiroivia kuvia. 

Heidididit - Ohje kangashelmi. Kankaasta helmet.

Kokosiin helmet nauhaksi niin, että joka toinen helmi oli huopapallo ja joka toinen kangashelmi. Käytin neulaa, jonka vain työnsin huopapallon läpi. Väleihin tein solmun. Varaa lankaa pidempi pätkä kuin ajattelet olevan tarpeen. Pidemmästä on aina helpompi katkaista. Et usko, kuinka monta kertaa olen joutunut pidentämään kaulanauhoja jollain kepulikonstilla, kun olen muka säästänyt ja katkaissut nauhan sopivan mittaiseksi. Jättämällä työskentelymittaa säästät myös - hermojasi!

Huopapalloja löydät valmiina kaupasta, mutta voit tehdä niitä helposti itsekin. Tässä linkki ohjeeseeni.

Punomo-sivustosta löydät erilaisia kirjontapistoja.

Heidididit - Ohje kangashelmi. Kankaasta helmet.

Jos haluat tehdä kaksinkertaiset helmet, kuten minulla: sido vain langat yhteen ja peitä kohta käärimällä kangashelmeen.

Heidididit - Ohje kangashelmi. Kankaasta helmet.
Nämä helmet ovat kevyet, erilaiset ja niitä on mukava tunnustella sormissaan.  
Pidätkö kirjonnasta ja askartelusta? Käy vilkaisemassa ohjeeni: Kirjontaa helpomman kautta

Haluatko saada vinkin Facebook-feediisi aina, kun laitan teen uuden postauksen?
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi: 
"Heidi did it"

Kommentit

Tyylikkään rouheat helmet! Tosi kiva idea yhdistää kirjontaa huopapalloihin.
Heidi Kormano sanoi…
Kiitos Laura! :) Alunperin lähdin muokkaamaan huonosti muodostuneita palloja parempaan kuosiin. Tämä meikkaus olikin sitten hauskaa! :)

Suosituimmat tekstini kautta aikojen