Tuunaa vanha takki - hyödynnä toimivat osat


Olen tässä jo vuoden ajan käynyt hölkkäämässä muutaman kerran viikossa. Lähtökohdilta olin nollakuntoinen, joten olen iloinen, että nyt menee jo muutama kilometri helposti.
Sen verran olen hikoillut, että viininpunainen jumppatakki alkoi tuoksahtaa. En pessyt sitä joka lenkin jälkeen, mutta tuuletin kyllä. Se ei riittänyt - kainaloiden kohdalla kävi käry!
Muuten oikein hyvin istuva, kivan värinen takki. Höh! Onneksi miehen pienehkö huppari sai samaan aikaan vetoketjuvaurion. Otin siis vihertävästä hupparista hihat ja hupun ja liitin ne omaan takkiini.


Projekti oli vallan simppeli: Osat irti ja rajulla nuppineulauksella kiinni toisiinta. Kumpikaan kankaista ei ollut purkautuvaa sorttia, joten pääsin helpolla. Tikkasin hupparin hihat viininpunaisen takin päälle, koska minulla ei ollut vaihtoehtoja. Leikkasin nimittäin kainaloista maksimimäärän kangasta pois ja malli yli hyvin istuva. Pelkäsin, että jälki saattaa näyttää tökeröltä.
Hupparissa oli päällä hihoissa tikkaukset, joten leikkasin aivan niiden vierestä. Sitten tikkasin hihat toiseen takkiin samasta kohdasta. Kuten lähikuvasta näkyy, aika hyvin meni sittenkin!! Huh!

Hupun tikkasin kiinni kaulukseen. Ommel meni hyvin piiloon taitteen alle.


Nyt kainaloissa on enemmän tilaa. Tikkaamisen odotin takkuavan, mutta vain hupun kohdalla jouduin hieman kiristelemään hampaita. Hihat tein muutamassa minuutissa. Tietenkin - vähän tässä kannattaa mallata, että yhdistettävät osat ovat samankokoiset. Liian leveitä hihoja voi helposti kaventaa, mutta liian kapeita... Onneksi siis minulla oli löysempi huppari työstössä.

Projektin materiaaliostokset: Nolla euroa.
Itsetyytyväisyysaste: Sata.

Mitä mieltä sinä olet tästä? Minusta tästä tuli ihan HH eli hyväksyttävä hölkkätakki!

Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it

Vilkaise myös blogini muita tekstejä:PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com 

Kommentit

Vau! Tosi hyvä idea ja upea toteutus :)
Johanna sanoi…
Saanko ehdottaa noista ylijääneistä hihoista jouksusäärystimiä rapaisille keleille, vai onko materiaali sellaiseen sopivaa? Hieno tuunaus ja tosi hyvältä näytti ompeleet, you did it!
Heidi Kormano sanoi…
Kiitoksia Laura ja Johanna!! Hihat voi todella hyödyntää juuri noin.
Nyyti sanoi…
Eipä tosiaan edes huomaa tuunatuksi, hieno idea ja toteutus!

Suosituimmat tekstini kautta aikojen