Kirjoitus- ja piirtoalusta voimapaperirullasta ja Ikean verhotangosta - ohje


Olisin toivonut otsikostani lyhyempää, mutta koska seuraava ohjeeni kertoo, kuinka voimapaperirullasta ja Ikean verhotangosta rakennetaan kirjoitus- ja piirtoalusta seinälle, päätin kirjoittaa sen juuri noin vaikeasti.

Halusin tehdä työhuoneelleni alustan, jolle voi kokouksessa kirjoittaa asiansa tai piirtää suunnitelmansa. Googlailin jonkun verran ja löysin netistä hyvin erilaisia versioita. Tämä oli mielestäni tyylikkäin. Toki paperirullan koko sanelee hieman - mitään 15 kiloista en tälle tangolle nostaisi. Olin nähnyt Biltemassa hieman pikkuruisempia versioita, joten päätös oli helppo.
Minusta se on mahtava! Ideat saa rullattua muistiin ja kun niitä ei enää tarvitse, voin käyttää alustat pöydän suojaamiseen ja lopulta laittaa (kartonki)kierrätykseen.
Osat maksoivat alle 20 euroa ja ostin ne Ikeasta ja Biltemasta. Liitoslistoja toki löytyy muualtakin.


Tarvitset:

IKEA
Räcka - verhotanko 70 x 120 cm
2 x Betydlig verhokannattimen
Raffig - päätynupit

BILTEMA
Voimapaperirulla (leveys 70 cm)
Liitoslista (90 cm)
Mustaa spraymaalia

Seinään kiinnitykseen ruuveja (ja seinämateriaalista riippuen proppuja) sekä muutama pieni prikka, jolla alaosan lista nostetaan hieman "ilmaan".


Liitoslista (eli ohut, alumiininen lattialista) pitää paperin kiinni seinässä ja sen avulla on helppo repäistä arkki irti. Mustaa en valmiina saanut, joten maalasin listan spraymaalilla ja annoin kuivaa.


Loppu onkin sitten superhelppoa. Kiinnitä vain verhotangon kannattimet seinään noin 75-85 cm päähän toisistaan. Ruuvaa päätynuppi kiinni tankoon, laita rulla sisään, nosta tanko kannattimille ja ruuvaa toinen päätynuppi kiinni.


Listassa on valmiit reiät ja paketissa ruuvitkin mukana. Muista kuitenkin laittaa seinän ja ruuvien väliin muutama pieni prikka. Ne pitävät listan irti seinästä, jotta paperi pääsee luikertamaan alta. 

Minulla takana oli betoniseinä, joten ruuveja varten piti porata seinään reiät ja lyödä sisään proput. Sen jälkeen pääsi kiristämään ruuvit. Toimii kuin junan vessa! Tussi on nyt säilössä paperin alla, josta sen saa nopeasti käyttöön.
Kiitos, kun kävit sivuillani. Jos ohjeeni oli sinusta hyödyllinen, ole ystävällinen ja jaa sitä kavereillesi!
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Ohoi! Katso vielä nämä!

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen