Sivupöytä silityslaudan runkoonParvekkeen kaide ei sopinut istutuksilleni. Siinä oli sellainen ongelma, että se ei läpäissyt valoa. Joten kasvit oli saatava hieman korkeammalle. Lisäksi parvekkeen leveys ei sallinut valtavaa pöytää, vaan paremminkin jotain kapeaa, pikkunättiä.

Pelastin taannoin roskakasasta (!) hyvän mäntyliimalevyn kokoluokaltan 30 cm x 150 cm ja ajattelin nostaa sen kahden nätin pallin tai tuolin päälle. Kierrätyskeskuksesta nyt ei kuitenkaan löytynyt sellaisia, joten avasin ajatusmaailmaa. 
Nurkassa oli melkein kymmenen silityslautaa hinnaltaan 4 euroa kappale. 
Valitsin sellaisen, jossa kaikki osat ovat kunnollista metallia ja lähdin työhuoneelle. 

Irrotin jalat ja muut osat laudasta. 

Mallasin ne sitten liimalevyyn niin, että pöytä jää säädettäväksi, mutta aikaisempaa matalammalle. Mittasin muutaman kohdan: laudan keskikohdan leveys- ja pituussuunnassa. Jalkojen saranakohdan asetin pituussuunnassa keskelle, jotta pöytäkin asettuisi mahdollisimman tasaisesti. 
Käytin silityslaudan ruuveja, jotka olivat sopivan matalia, ja porasin levyyn pienet aloitusreiät, ettei tule ruuvatessa yllätyksiä. 
Tämähän oli tehty 30 minuutissa, joten päätin vielä maalata pinnan - jälleen jämämaaleilla. Seinämaali olisi noin periaatteessa käynyt vain pohjamaaliksi, mutta tämä tulee tuohon parvekkeelle, ja minä halusin jatkaa muihin hommiin. Käytännössä siis kalustemaalit olisivat parempia. (Harkitsin kukkakuvioita, mutta näissä asioissa olen hieman tylsä...)  


Tässähän on nyt se etu, että syksyllä pöydän voi nostaa pystyyn seinälle, jossa se ei vie tilaa. 
Ihan vatupassisuoraa pinnasta (heitto 150 cm levyssä noin 5 cm) ei tullut, mutta ruukut pysyvät siinä hyvin. Hätätapauksessa siitä saa sivupöydän johonkin muuhunkin tilanteeseen vaikka ison pöytäliinan avulla. 


Aikaa kului 60 min + kiertely kierrätyskeskuksessa (joka on pääsääntöisesti kivaa) ja rahaa kului 4 euroa. Ja taas tuli tehtyä jotain kamasta, joka olisi toiselle ollut roskaa. Hiilijalanjälkeni kiittää.

Niin tyytyväinen olin, että ihan teki mieli syleillä maailmaa. 

via GIPHY

Muuten! Minulla on FACEBOOK-sivusto.
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it

Vilkaise myös blogini muita tekstejä:PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com 

Kommentit

Heidi Kormano sanoi…
Kiitos Nyyti 😍😍😍
Pipo-otus sanoi…
Hauska innovaatio! :D
Heidi Kormano sanoi…
Kiitos Pipo-otus! Olen itsekin tästä vallan tyytyväinen!

Suosituimmat tekstini kautta aikojen