Tuunaa purkki kuparimaalilla ja koriste-esineellä

Oikeastaan otsikko on hieman harhauttava. Minä en nimittäin maalannut mitään purkkia. 
Minä maalasin kattilan ja kukon! 

Otin kierrätyksen alle pari hyljeksittyä tavaraa: kattilan, jota ei oikein enää voi käyttää ruuantekoon ja koriste-esineen. 

Tarvitset myös kunnollista komponenttiliimaa ja kuparinväristä spray-maalia. 
Onko muuten kilikalimaali jo kulunut vitsi, kun puhutaan spray-maalista? Se naurattaa minua edelleen.


Kiersin kierrätyskeskuksessa etsimässä hyvää materiaalia, kun eteeni hyppäsi tämä teräskattila. Kattilankansi oli ihan suora! Minulla oli elämäni tilaisuus liimata siihen jotain. Jos et löydä suoraa vastaavaa kantta, katso voitko irrottaa nykyisen ottimen. Jos et voi tehdä sitä, jätä otin sijoilleen ja liimaa sen ympärille koristehahmoja. 

Minä löysin itselleni kukon. Se ei ollut posliininen, vaan jotain puristemateriaalia. Sen alaosa oli mukavan suora ja se istui kuparinväriseen maailmaan.

Sitten ajelin rautakauppaan ja hankin maalin sekä liiman. 
Haluaisin huomauttaa, että jos olet fiksu, etkä yhtä pihi kuin minä, ostaisit alle vielä primer-maalia (spray-versiona). Itse en laittanut ja huomaan nyt, että kannesta on irronnut muutama, pieni kuparinmaalin liuska. 

Ensin pesin osat niin hyvin kuin vain taisin. Sitten levitin liimaa osien väliin valmistajan ohjeiden mukaisesti. Tämän jälkeen kävelin parvekkeelle. 

Spray-maalausta EI tehdä sisätiloissa ilman kunnollista ilmanvaihtoa, joten ainakin mene pihalle ja laita sielläkin mielellään suojamaski naamalle.  
Olen ennenkin antanut ohjeet maalaukseen, mutta kertaus lienee silti paikoillaan:
1. Nosta esine AINA irti maasta esimerkiksi puukalikoilla. Saat käsiteltyä alaosan tasaisesti sotkematta maalauskohtaa.
2. Tarkista aina kuivaharjoitteluna, että pääset joka puolelle maalattavaa esinettä.
3. Jos voit esimerkiksi spray-maalatessa roikottaa esinettä jostain suunnasta niin, että saat kaiken maalattua yhdellä kertaa, säästät aikaa ja vaivaa tulevaisuudessa. Jälkikin on yleensä tasaisempi.
4. Aloita huomaamattomasti kohdasta, kunnes saat otteen käsillä olevasta työstä. Isot pinnat kannattaa tehdä viimeisenä.
5. Käännä lopuksi spray-purkki väärinpäin ja paina maalia ulos, kunnes tulee vain puhdasta ilmaa. Se puhdistaa röörit ja maali on käytettävissä uudelleen. 
6. Maalaa kerrokset ohuina ja VARTIN välein. Ohje menee, että vartin välein tai sitten odotat 7 päivää ennen kuin teet uuden kerroksen. Ensimmäinen tapa on nopeampi.
6. JA ENNEN KUIN ALOITAT MAALAAMAAN, heiluta purkkia kunnolla noin 3 minuuttia. 
Näin:


via GIPHY

Sitten odotat vain maalin kuivumista ja sinulla on komea, kuparinen purkki.

Saman käsittelyn voit toki antaa mille tahansa purnukalle. Kattilankansi on vain kevyesti tuossa päällä, joten liimaus kestää hyvin. En luottaisi pelkkään liimaan, jos kansi olisi todella tiukka.


Mitä mieltä sinä olet tästä? Minusta siitä tuli söpö!
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it

Vilkaise myös blogini muita tekstejä:PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com 

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen