Aikuisen ihmisen nukkekoti kaapissa


Tervetuloa vilkaisemaan nukkekotiani. Rakensin sen noin 10 vuotta sitten.

Ensikosketuksen nukkekoteihin sain 20-vuotiaana, kun olin au pairina Englannissa.
Läheisessä maalaiskylässä oli nukkekotimuseo, jossa oli upeita, jopa 200 vuotta vanhoja ja parhaimmillaan 11 kerrosta korkeita, nukkekoteja.
Olin myyty. Tein myös nuoren elämäni ensimmäisen kauaskatsoisen päätöksen: minulla olisi oma nukkekoti ennen kuin täytän 30.

Ostin matalan funkkis-kirjahyllyn 29-vuotiaana. Siinä oli passelisti lasit hyllyjen edessä. Rakennusvaiheessa kiinnitin laseihin palaset tapettia ja nukkekoti sai muhiintua valmiiksi rauhassa.


Keräsin valtavasti tietoa nukkekotirakentamisesta. Ostin ja lainasin kirjoja ja tankkasin blogeja. Hurahdus oli aika kova. Kuvassa näkyvän parketin ja listat ostin tarvikeliikkeestä. Seinäpaneelit maalasin itse. Kukat ovat muisteja.

Perheen tekniset taitajat pistivät sähköt lamppuihin.


Sen lisäksi, että tein itse, ostin myös valmiita tuotteita. Katselin kirpputorilla nappilaatikoita sillä silmällä ja hyödynsin "roskia". Olin mittakaavan suhteen tarkka, mutta en puritaani.


Free printables dollhouse- hakusanoilla etsin tapetteja netistä. Sieltä löytyi myös muuta, kuten esimerkiksi pelikortteja.


Ikkunat loin laittamalla seiniin peilit ja päälle karmit. Peilit ostin autotarvikeliikkeestä. Kyse on ohuesta, liimapintaisesta peilistä, jolla voi korjata auton sivupeilit.


Pähkin kauan laitanko nukketalooni sisävessaa. Päätin talon asukin olleen niin rikas ja niin edistyksellinen, että hänellä on ollut vesivessa 1800-luvulla. Pöntön malli on väärä, mutta en jaksanut nipottaa.


Tässä on muuten talon asukas. Hän on entinen oopperalaulaja, todellinen diiva. Hänen palvelijansa, joka kulkee nimellä Butler, on hänen ainoa työntekijänsä. Minulla on heistä videomateriaalia. Kyseinen pätkä näkyy kerran vuodessa ihan televisiossa asti. :)
Kiitoksia vierailusta huvilassa, jolla ei vielä ole nimeä. Facebookin puolella kyselenkin mitä antaisin taloudelle nimeksi. Anna ihmeessä ehdotuksesi!
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Ohoi! Katso vielä nämä!

Kommentit

Aivan upea nukkekoti! On siinä ollut hommaa, mutta kyllä vaivannäkö kannatti. Olipa mukava käydä vierailulla tällein virtuaalisesti.

Suosituimmat tekstini kautta aikojen