Laukusta sohvatyyny - ohjeOn helppo olla objektiivinen toisten elämän tarkkailussa. Omalleen tuppaa tulemaan sokeaksi. Näin kävi minulle, kun ystäväni totesi, että taidat tehdä koristetyynyn lähes mistä tahansa materiaalista.
En ollut edes itse tajunnut, mutta evidenssi oli ystäväni puolella. Olen tehnyt niitä vauvapeitoista, vanhoista ristipistotöistä ja matoista, vain muutamia mainitakseni.

Minä todella pidän koristetyynyjen teosta. Ne ovat vähintäänkin loistava jämäkangasprojekti! Koska havahduin tähän maailmaan niin rajulla kädellä, päätin haastaa myös muita käsityöbloggaajia mukaan projektiin, jossa uudelleenkäytetään "jotain" koristetyynyksi. Ilokseni sain seuraa! Mukaan lähteneiden linkit ovat tämän postauksen lopussa.

Minä uusiokäytin laukun.

Olin täysin myyty, kun näin tämän käyttämättömän laukun kirpputorilla! Mikä täydellinen kauneuden ja kauheuden hybridi! 
Se kulki mauttomuuden rajalla täydellisesti.

Helpoiten kassista tekee tyynyn pistämällä pehmusteet sisään ja solmimalla kantokahvat rusetille. Tässä tyynyssä oli kuitenkin kahiseva vuori ja vetoketju - siis purkamaan!


Vetoketju ja vuori olivat irti parissa minuutissa.


Alanurkkien sisäänototkin olivat muutamalla pistolla kiinni ja leikkaamattomat. Kuin olisi vienyt tikkarin lapsen suusta!


Siirsin yläosan vetoketjun (tulevan sohvatyynyn) alaosaan. Tässä vaiheessa etsin käsiini neulaa ja lankaa. Vetoketjun ompelu oli helpoin tehdä käsin. 


Kangasta oli vähänlaisesti, mutta ulkonäkö oli mielestäni riittävä.

Tässä vaiheessa homma olisi voinut olla selvä! 
Minua oli kuitenkin jo kuukausia huvittanut tehdä tyyny, jossa olisi teksti: "Laiskuuden ja luovan tauon ero on tulkinnanvarainen."
Nappasin lauseen eräältä blogini lukijaltani, kun keskustelun aiheena oli ollut taukojen merkitys luovalle prosessille. Hän oli nähnyt tekstin vuosia sitten eräässä taulussa. Mikä täydellinen lause sohvatyynyyn!

Aloitin printtaamalla tekstin ja leikkaamalla tarvittavat kirjaimet irti. Jotta käyttämääni keinonahkaan ei jäisi jälkiä, piirsin kirjainten reunat taakse. Huomaa tässä tilanteessa kääntää myös printatut kirjaimet väärinpäin, kuten kuvassa! Keinonahkan palasen olen pelastanut vanhasta mallikansiosta. 


Sitten vain piirretään ja leikataan.


Piirretään ja leikataan...


Ja piirretään ja leikataan. Huh. Jossain vaiheessa kirosin lauseen pituutta, sillä en ole kovin kärsivällinen ihminen...

Lopulta hieraisin kirjaimiin hieman tekstiililiimaa ja asettelin ne tyynyn pinnalle kuivumaan.


Viimeisenä etappina pistelin kirjaimet vielä kiinni kolmisäikeisellä kirjontalangalla.

Ja tällainen siitä tuli! Ei seinäruusu, eikä harras, vaan paremminkin häirikkö!

Sitten niihin muihin linkkeihin!

Needles&Roses -blogin Anni teki pussilakanasta kesäterassin tekstiilejä. Loistava tapa ottaa kaapin perukoilla makoilevat ylimääräiset lakanat käyttöön!

Sormustin-blogissa taas Anni teki vekkihameesta laskostyynyn. Tuli mahtavaa jälkeää! Nyt pitääkin katsoa hamosia ihan eri silmin. 

Jos sinulla on uudelleenkäyttöideoita juuri tyynyiksi, lisää listaa kommentteihin!

Haluatko käsityövinkkejä Facebook-feediisi? 
Saada ilmoituksen aina, kun teen uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi: 

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Kommentit

muntaipale sanoi…
Tulipa kiva hyvänmielentyyny! Loistava idea miten nuo kirjaimet teit ja viimeistely on hieno. Minullakin on tyynyidea haasteeseesi, mutta valmistuu kunhan ehdin..
Hieno tyyny ja tosi osuva mietelause :) Kyllä tuon tekstin tekemisessä tyynyyn on mennyt hetki jos toinenkin!

Suosituimmat tekstini kautta aikojen