Patsas romumetallista


Pääsin pitkästä aikaa pajalle. Oikein henki uhosi saada tuottaa jotain raavasta ja hikistä! 
Annoin osasille mahdollisuuden tulla ihan miksi vaan. 
Tälläkin kertaa syntyi lintu.


Olen kerännyt romurautaa lahjoituksina ja ostamalla. Romurautaa saa ainakin Tampereella 0,60 euron kilohinnalla, joten liian kallista materiaali ei ole, mutta se on likaista ja rasvaista ja oikeiden osien löytö vaatii sinnikkyyttä. 
Usein kääntelen palasia käsissäni, asettelen sen johonkin, kävelen kauemmaksi ja totean valinnan huonoksi tai hyväksi.

Kykyni hitsata riittävät hyvin taidehitsaamisen tarpeisiin. Jos pintaan tulee röpöä tai korjailtavaa, se voi jopa luoda mielenkiintoista ulottuvuutta. Ja rösöä tulee melkein väkisinkin, sillä välillä yhdistelemieni osien paksuudessa on isoja eroja: toinen on 5 mm paksua rautaa ja toinen ohutta pelliä. 
Olen kirjoittanut hitsauksesta aiemminkin: MIG-hitsaus


Koska asunnossamme asuu jo kolme romurautapatsasta, 
tämä tirppa ei jää meille, vaan se löytänee joku päivä uuden kodin, missä se saa röyhistellä sisällä tai ulkona. 


Haluatko käsityövinkkejä Facebook-feediisi? 
Saada ilmoituksen aina, kun teen uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi: 

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Tuunailu on mahtavaa! Tässä pari ohjetta blogistani:
2. Vanhasta lasitiilestä lamppu

Kommentit

Maija sanoi…
Mielenkiintoisen näköinen patsas, siis hyvällä tavalla tietenkin! Itsekin olen kiinnostus romumetallin työstämisestä ja olen saannut väkerrettyä vaikka minkälaista. Seuraavaksi ajattelin koittaa muovin hitsaamista ja koittaa minkälaisia taideteoksia siitä syntyy ja miten se koko prosessi toimii. Kuulin vaan tuttavalta ajatuksesta ja innostuin todella!
Anonyymi sanoi…
Hauska idea miten hyödyntää jätemetalli, jotta yllättävän paljon kerääntyy miehen rakennusfirmassa. Pitääpä opetella hitsaamaan niin voi ottaa idean käyttöön. Aion myös tutustua muihin käsityövinkkeihisi, hyvältä vaikuttaa tähän asti!
Tuula sanoi…
Hieno patsas! Itsekin on tullut tehtyä metallista vähän kaikenlaista. Tuo on kyllä totta, että hitsauksesta jäädyt mahdolliset röpöt tuovat vain mielenkiintoa taideteokseen. Hitsauksen lisäksi olen viimeistellyt töitä silloin tällöin sähkösinkityksellä.
Riitta sanoi…
Täytyisi miehelle ehdottaa, että romukeisari voisi tehdä tällaisia taideteoksia hallinsa romuista täällä Seinäjoella. Kotona juuri putkiremonttia tehty ja putkia hitsailtu hankalissa kohdissa. Täytyy kyllä ihailla teidän molempien, osaavien käsien tuloksia!
Jani sanoi…
Kiitos tästä näkemyksestä metallitöihisi. Todella mielenkiintoista, että käytät vanhaa rautaa hahmoissasi.
Pidän kovasti metallihahmoista, ja siksi etsin erilaisia malleja.
Kati sanoi…
Ompas hauskannäköinen tirppa! Romuraudan osto on kyllä edullista, varsinkin meillä Pohjois-Karjalassa. Yllätyin ihan mitä kaikkea romuraudasta voikaan keksiä.

Suosituimmat tekstini kautta aikojen