Ehkä vähän söpöjä tyynyideoita DIY-osastolta

Heidididit - tee se itse -tyynyideoita, Sohvatyyny. ohje.

Pidän tyynyjen ompelemisesta - se sopii tällaiselle lyhyitä projekteja kaipaavalle käsityöaddiktille paremmin kuin hyvin. Joka kerralla kun voi tehdä hieman erilaisen version. Koristetyyny on myös oivallinen paikka käyttää kangaspalaa tai liinaa, joka ei oikein muuhun enää riitä. Villaa tai muuta pistelevää kangasta en kuitenkaan koristetyynyihini halua.
Ensisijaisesti jokaisen on istuttava herkkähipiäiselle prinsessan poskelleni. 
Aluksi tein tyynyni ilman vetoketjua, pelkällä taitteella. Sen etuna on halpuus ja nopeus. Tässä kelpo esimerkki Sisustus & Sepustus -blogista:
Helppo ompeluohje koristetyynylle


Heidididit - tee se itse -tyynyideoita, Sohvatyyny. ohje.
Valkoinen kangas tuntui tylsältä, joten lisäilin päälle pellavakangasympyröitä ja 
surrasin ompelukoneella niin maan tosi paljon. "Tilkkutyö" vähän helpomman kautta. 

Heidididit - tee se itse -tyynyideoita, Sohvatyyny. ohje.
Tälläkin hetkellä Ikeassa myynnissä olevien pikkuisten mattojen käyttäminen tyynynä on sillälailla perusteltua, että ovat kuin tehty parvekkeen sisustamiseen. 
Pistin tyynyn väliin ja ompelin paksulla langalla kiinni. Kehittelin ideaa mattotyynyistä jonkin aikaa (tästä on parisen vuotta) ja myhäillen tiedotin ystäväpiirilleni maailman helpoimman tyynyohjeen. Seuraavana päivänä eräässä aikakauslehdessä oli aivan vastaava ohje. Se kertoo vain siitä, että harva ajatus on kovin omintakeinen. 
Mutta tyynynä ne ovat mahtavia ja hinnaksi ei paljon kappaleelta tule. 
Oikea ekoteko olisi toki käyttää vanhaa mattoa, mutta minä olen purkanut ja pessut tarpeeksi monta räsymattoa, jotta olisin juuri siinä hetkessä innostunut. Lisäksi pidin liikaa ajatuksesta, jossa kallistan pääni pinnalle, joka ei aikaisemmin ole ollut eteisen mattona tai vastaavana. Tämä tyyny pitää avata pesua varten tai siten vain hurauttaa koko helahoito pesuun. 

Tämän takia nykyään vetoketjuilen. Tässä linkkivinkki Tiitula.com-blogista: Tyynynpaallinen koristetyynyyn vetoketjulla helppo ompeluohje

Heidididit - tee se itse -tyynyideoita, Sohvatyyny. ohje.
Ihastelin kauan taidetyynyjä, mutta en halunnut maksaa niistä pyydettyjä summia. Piti tehdä itse. 
Ostin kangasvärejä ja maalasin kuvan. 
Tein useita tyynyjä kerralla ja yllä on siitä yksinkertaisemmasta päästä. Maalaamisen jälkeen kuva sai kuivaa, että pääsin silittämään värit kiinni. Sitten applikoin pintaan erilaisia asioita. Tässä tikkasin naisen hiuksiin toisesta kankaasta leikkaamiani kukkia. Lopulta ompelin kankaat tyynyksi. 
Ja hyvin ovat kestäneet. Tyynyt ovat olleet olemassa on useita vuosia, aktiivikäytössä parisen vuotta. 
Kangasvärit ovat pesussa hieman haalenneet, ei muuta. Suosittelen. 

Heidididit - tee se itse -tyynyideoita, Sohvatyyny. ohje.

Tämä tyyny on ylistys käsityölle. Eräs nainen myi tekemäänsä vauvanpeittoa kesäkirpputorilla enkä voinut ohittaa tätä mahtavuutta. 
Koska itse teen käsitöitä ja osaan arvostaa niitä, olen joskus pakotettu pelastamaan asian sieltä ja toisen täältä. 
Aina välillä vastaan tulee esimerkiksi taidekeramiikkaa, josta myyjä ei pidä yhtään. Tämä käyttämätön pikkupeitto maksoi 20 euroa. Ei siis mitään. Myyjä tuntui aidosti ilahtuneelta, kun osasin arvostaa työmäärää. Kerroin hänelle, että teen peitosta tyynyn ja hän antoi siunauksensa. Sen verran laiskotti, että ostin valmiin, mustan, vetoketjullisen pohjan, jonka päälle neuloin peiton käsin kiinni. 

Heidididit - tee se itse -tyynyideoita, Sohvatyyny. ohje.
Viimeisimmässä tyynykohtauksessa retrokankailin. Perustyyny, mutta intona pyyhekalenteri vuodelta 1973. Paikallinen kierrätyskeskus on mahtava. Jos ostan kierrätystekstiilejä, pistän ne desifiointiin ja kunnolliseen pesuun. Tämä kustansi ehkä 10 senttiä. 
Jonkun järjettömän söpöyskohtauksen johdosta hankin myös pallonauhaa. Kangaskaupassa hinta oli 3,5 euroa metriltä. 
Ei maailman miellyttävintä ommeltavaa, mutta kun rauhallisesti tikkasi, sai pallot siedettävään riviin. 

Heidididit - tee se itse -tyynyideoita, Sohvatyyny. ohje.
Ja lopulta vielä yksi tyyny, jossa jälleen hyväksikäytin jonkun toisen hienoa työjälkeä. Ristipistotyö löytyi kirpputorilta. 
Kaksi käyttämätöntä liinaa, joissa oli kauniit, virkatut reunapitsit kierrätyskeskuksesta. Ompelin ristipiston kiinni toiseen liinoista ja sitten liinat yhteen. Tupsunauha siivosi reunan. Kiitollisuusaste sata, työnmäärä paljon pienempi. 

Koristetyynyn tekee helposti ja valmiin tyynyn tuunaa vielä helpommin. Pidä silmät auki ostoksillasi: voisiko hieno huivi ollakin hyvä tyyny? Hyviä päiväunia!

Ai, niin! Ei sinulla satu olemaan ylimääräistä haravaa? Puista? Siitä voi tehdä korutelineen

Jos pidit postauksestani, jaathan sitä kavereillesi? Kiitos 


Haluatko saada vinkin Facebook-feediisi aina, kun laitan uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi: Heidi did it


Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen