Jos ei hitsaamaan, niin Saksaan

Kahden metallin yhdistäminen hitsaamalla ei sinällään ole kovin vaikeata, varsinkin jos ei kiinnitä erityistä huomiota kestävyyteen tai ulkonäköön. Minun mielestäni se on kuin ompelun ja kuumaliimaamisen yhdistämistä. Päätinkin alkaa hitsata taidetta.

En lupaa onnistumisia, mutta olen panostanut uuteen harrastukseeni seuraavin tavoin:
a) Olen ostanut hitsausvehkeet. (Pienen täytelangalla pelaavan laitteen.)
b) Ostin maskin ja hansikkaat.
c) Etsin vakituisen tulityöpaikan. (Minulla on tulityökortti, joten voisin hitsata myös tilapäisessä tulityöpaikassa, mutta tiedän liikaa....kannattaa googlata tilapäinen tulityöpaikka, jos jää kaihertamaan.)
d) Viettänyt pari kylmää iltapäivän tuntia kaivelemalla romurautaa paikallisessa metallialan yrityksessä. Antoisalta kierrokselta jäi kätösiin muun muassa rattaita, autonosia, isoja muttereita, ruosteisia työkaluja ja muuta mielenkiintoista.

Tarvitsin enää suojavaatteet tahi ainakin luonnonkuituiset vaatteet, jotka eivät syttyisi kipinästä.
Olin avoinna isoille farkuille ja villapaidalle, mutta kohtalo loi eteen mahdollisuuden johonkin paljon suurempaan: nahkaiseen esiliinaan. Ettekä usko kuinka hienoon sellaiseen.

Kävelin näet UFF:lle juurikin silloin kun kaikki vaatteet maksoivat max 3 euroa. Myös tämä nahkainen kietaisuhame, jonka myyntihinta oli ollut paljon enemmän. Mahdollisuuksien portit avautuivat.

Heidididit - nahkaesiliina - tee se itse.

Iskin hameen kimppuun ihan surutta. Otin esiin rautaisen sotaratsuni. Vanha sanontani kuuluukin: Aja Mitsulla ja ompele Toyotalla. 

Heidididit - nahkaesiliina - tee se itse.

Poistin sisävuorin ja leikkelin nahkaa mahdollisimman vähän. Tarkoitus ei ollut tehdä vuoden asukokonaisuutta, vaan hitsaajan nahkaessu muutamassa tunnissa. Toiminto edellä meneminen oli muuten harvinaisen rentouttavaa.

Heidididit - nahkaesiliina - tee se itse.

Ja mitäkö siitä tuli?! 
Vuosisadan tätimäisin hitsaajan esiliina! 
Tällä ei jäädä metalliverstaan seinäruusuksi. 

Heidididit - nahkaesiliina - tee se itse.
Saatuani tarpeekseni romurautataiteesta, voin lähteä esiliinani kanssa Oktoberfesteille. 
Myöhemmin lisää itse hitsauksesta. Sitä ennen Oktoberfest-tunnelmiin. PROST!


via GIPHY

PS Oktoberfest-asut ovat muuten paljon monisyisempi juttu kuin näin Tampereen seudulta voisi uskoa. Katoni-verkkosivuilla on mahtava tietopaketti aiheesta. Klik!

Haluatko muitakin tuunaus- tai käsityövinkkejä Facebook-feediisi? 
Saada ilmoituksen aina, kun teen uuden postauksen? 
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi: 

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com
Ohoi! Eikä siinä vielä kaikki. Vilkaise vaikkapa näitä:

Kommentit

Tuula sanoi…
Tuostahan tuli todella hieno esiliina. Ja olet kyllä hyvin panostanut harrastukseesi. Itse olen kerran vain kokeillut hitsaamista. Oli mielenkiintoista, mutta ei kumminkaan minun juttuni.
Piia sanoi…
Jännä lukea hitsausinnostuksestasi. Minun viimeisin kiinnostuksen kohteeni on ollut puutyöt pihalla. Käsillä tekeminen on kyllä rentouttavaa. Hankin kunnon suojavaatteetkin niin ei kylmä tai terävät työvälineet haittaa.
Pirkko sanoi…
Olipa hauska postaus. Etsin blogia työvaatteista ja päädyin tänne. Tarvitsisin kokohaalarin rakennuksemme purkutöihin, mutta on vaikea löytää oikein hyvää. Jos ei valmiina löydy, niin täytyypä tuunata itse. Turvallisia hitsauksia sinulle! https://suojaingroup.com/

Suosituimmat tekstini kautta aikojen