Marokkolainen puffi/pouf/rahi - tuunausohje

Harvoin, jos koskaan, tunnen valtavaa halua trendikkäisiin huonekaluihin. Sisustukseni koostuu lähinnä itsetehdyistä, tuunatuista tai perityistä puisista huonekaluista, jotka ovat 90 prosenttisesti tulleet jäädäkseen. Vaihtuvuus on olematonta. 
Olinkin yllättynyt, kun aloin katsella marokkolaisia istuimia sillä silmällä. Kyseessä on marokkolainen puffi, pouf tai rahi. 
Vakiintunutta nimeä ei ole. Kyseessä on nahkainen, korkea lattiatyyny. Sisälmys on kova ja se voi olla vaikkapa lumppua. (Hae vaikka sanoilla: maroccan pouf)

Uudet puffit olivat aika hinnakkaita maksaen reippaasti yli sata euroa. Tottakai, nahkaahan ne ovat ja useimmiten käsintehtyjä. Hillitsin siis itseäni ostoksilla, mutta himot eivät laantuneet.


Sitten Tampereen kierrätyskeskuksessa eteeni tuli suomalainen versio: koristelematon, erilaisella leikkauksella ja keinonahalla. 
Se oli harmahtavan likainen ja reppana, mutta maksoi muistaakseni 4 euroa. Päätin alkaa hommiin - kaipasin jotain tuunattavaa sohvan nurkkaan viikonlopuksi. Sisälmykset jätin kierrätyskeskuksen roskikseen ja heitin tyhjän pussin auton loosteriin.

On todella harmi, että en ottanut kuvaa ennen pesua - ero nimittäin on valtava. Harjasin pintaa ensin sappisaippualla ja heitin ronskisti koneeseen. Pussi tuli täysin puhtaana ja hajuttomana pesusta. Homma eteni. 
Päätin tikata kaikki ommelkohdat puuvillalangalla. Otin terävän neulan ja aloitin homman. 
Tikkailin kahtena iltana ja sain reunat tehtyä. Puffin perinteisessä mallissa päälle muodostuu tähtimäinen kuvio, joten valetikkasin sen itse. 
Puffeissa on usein kultainen kuviointi, joten juoksin Prismaan ja hain mielestäni hyvän kultatussin ja yritin korostaa perinteistä mallia kultaisella kuvioinnilla. Siinä mentiin metsään ja rajusti. 
Pinnasta tuli ensinnäkin ruma ja kultatussi, jonka oletin olevan sopiva tähän hommaan, olikin ilmeisesti vain paperiaskarteluun soveltuva permanent-tussi. 
Maali ei kuivanut kahteen päivään ja levisi pinnan päällä. Ei muuten kaukana ollut, etten pureskellut kynsiäni. Harmitti ihan hirveästi. 


No, sitten juoksin kauppaan uudestaan, hain kynsilakanpoistoainetta, pistin silmät kiinni, toivoin parasta ja pyyhkäisin pintaa. Onnellinen tunne levisi mieleen, kun sain maalin irti sotkematta muita pintoja. Tai, no. 
Sain sen irti noin suurin piirtein, mutta jäljelle jäänyt jälki oli itse asiassa mukavan kulunut ja sata kertaa aiempaa parempi. Huh. Moka oli lahja - jälleen.
Päätin hoitaa koristelut loppuun samalla tyylillä. Nyt kuitenkin kysyin asiantuntijoilta apua ja kävin ostamassa tämän: Sharpie - lajitelma. Sharpie-tussit pysyivät pinnassa ja hyvin tietty avitti myös se, että olin varmasti pyyhkinyt kaiken rasvan pois kunsilakanpoistoaineella. Tein hyvin keveitä piirroksia hopealla, pronssilla ja kullalla. 


Puffin sisälmykseen kierrätin vanhoja, pestyjä tiukaksi ommeltuja tyynyjä ja imetystyynyn rakeet. 
Projekti oli kiva ja lopulta työ kiitti tekijäänsä. Tämä välttää oikein hyvin suomalais-marokkolaisena rahina. 
Vastaavia pohjia kannattaa etsiä kierrätyskeskuksista ja netin kauppapaikoista. 


Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: 
Heidi did it

Vilkaise myös blogini muita tekstejä:

mehiläisvahakääre ohje

kranssi ohje vinkki

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com 


Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen