Koristellaan lapasia - kissalapaset ja kirjotut lapaset

Lapseni on kaikista maailman asioista melkein innostunein kissoista. Meillä ei ole kissaa, mutta joku tuossa viehkessä eläimessä kiinnostaa sen verran, että kissoja pitää olla erilaisessa muodossa joka puolella. 
En siis juurikaan yllättynyt, kun kysyin millä spekseillä hän haluaa minulta lapaset. Koodisana oli jälleen kissa.
Ohje on simppeli ainakin sellaiselle, jolla on lapasten tekeminen keskiverrosti hallussa.


Käytännössä neulot ihan normaalit lapaset. Vaihda lankaa muutama kerros ennen kuin aloitat peukalon tekemisen ja vaihda se takaisin ennen kuin aloitat kärkikavennukset. 
Tee peukalo samalla lankalla kuin lapasen keskiosa. 

Tee lapanen valmiiksi. 
Poimi sitten etupuolelta (noin kolme kerrosta ennen langanvaihtoa) sopiva määrä silmukoita.
Minä kokeilin ensin nostaa 6 silmukkaa. Lopulta nostin maksimit eli kymmenen (ja yhdeksän koska piti jättää yksi silmukka keskellä ottamatta - koska onhan siinä nyt pieni väli!). 
Mitä isommat korvat kissa saa, sen parempi. 


Tee muutama kerros ja kavenna sitten reunoissa. Minä vedin langan lopulta kolmen silmukan läpi. Jätä lanka pitkäksi ja ompele korvat ylhäältä kiinni lapaseen. Päättele kaikki langat.


Kirjo sitten kasvot! Minä halusin tehdä vähän poikamaiset lapaset, ei liian sööttiä: kunnolliset viirusilmät esimerkiksi olivat pakolliset. Viiksiin leikkasin mustaa karhunlankaa, pujotin neulalla silmukan puolikkaaseen ja sidoin umpisolmulla kiinni. 


Peukalosta suunnittelin kissan hännän! 


Näittekö?! Kun tein tämän keksinnön, fiilis oli tällainen: 

via GIPHY
Sitten ne minun lapaseni! 

Halusin kirjoa lapasen pinnan ihan sekalaisella sarjalla kuvioita. Olen nähnyt vastaavaa kirjontaa netissä ja siinä on jotain mielettömän tenhoavaa. Olisi taas voinut edes hieman katsella mallia, mutta päädyin tekemään omat kuvioni pelkästään virheistä oppimalla.  


Ensin pitää neuloa lapaset. Ohje on päästäni. Mikä tahansa ohje käy. Tässäkin kikkaillaan - kuten kissalapasissakin - vain langan vaihdolla. Tämä ohje käy myös hyvin vanhojen lapasien tuunaukseen! Sitten tarvitaan virkkuukoukku, jolla tehdään pieniä ympyröitä: 3 ketjusilmukkaa, piilosilmukalla yhteen, sitten 10 silmukkaa reikään, sitten kierros kiinni piilosilmukalla). Nämä kiinnitin lapaseen ompelemalla erilaisin pistoin. 

Tässä alla on todisteita siitä, miltä näyttää, kun ei tee MITÄÄN ennakkosuunnitelmia, vaan kirjoo ja toteaa, että ei toimi.

Tee kukkia, sydämiä, ketjuja, lehtiä, toisenlaisia kukkia, ympyröitä...IHAN MITÄ VAAN....


Tässä on muutama linkki, josta voi olla sinulle hyötyä: 

Jos pidit tästä ideasta, jaathan sitä ystävillesi?

Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it

Vilkaise myös blogini muita tekstejä:PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com 

Kommentit

Mea Salo sanoi…
Tosi hauska ja hyvä kissaidea, complimenti!
Heidi Kormano sanoi…
Kiitos 😊😊😊. Käytössä ovat olleet.

Suosituimmat tekstini kautta aikojen