Virkkaajan lihashuolto - katseen kestävät hierontapallot
Iän karttuessa olen joutunut ottamaan lihashuoltoon yhä kovempia keinoja.
Hierojani kertoo makoilevansa pallojen päällä päivittäin, eikä se minullekaan huonoa tekisi, mutta oma tahtini on kerta viikkoon tai harvemmin. Jos pallo lojuu laatikossa, sen etsii apuun vielä huonommin.
Tein päätelmän: pallon pitää olla pöydällä.
Ongelmaksi muodostui pallon ulkonäkö, joka ei hivellyt silmääni. Valitettava piirre muuten ihmisessä tuo jatkuva kauneuden nälkä. Sitä voisi esimerkiksi hieman vähemmän siivota, jos ei koko ajan tarvitsisi katsella nättiä näkymää. Tämä kehitysaskel minulla on kuitenkin tekemättä ja keltainen tennispallo pöydällä on no go.
Päätin virkata pallon piiloon jämälangoilla.
Lisäksi hankin lasipurkin, jossa pallot ovat esillä.
Tennispallojen lisäksi päällystin vanhan pesäpalloni. Pesäpallo on sitten jo huomattavasti jyrkempi hierontapallo. Kun sen painaa kunnolla triggerpisteeseen, niin tietää! Ehkä juuri tästä syystä tennispallot ovat minulla enemmän käytössä. Pesäpallohan kestää läpi ydinsodan, mutta tennispalloista toinen on antautunut painoni alla hieman soikeaksi...hmph.
Edelliset pallot virkkasin yhtä pätköä: virkkasin kupin, työnsin pallon sinne ja aloin hiljalleen virkata palloa piiloon silmukoita vähentäen. Ja niin sen voi edelleen tehdä. Tämän ohjeen tein kuitenkin niin, että virkataan kaksi kuppia, jotka pistellään kiinni keskeltä.
Kumpikin tapa toimii.
Tämä ohje on suuntaa-antava. Mitoita virkkaus oman pallosi mukaan. Tässä päällystän vielä tennispalloakin joustavamman pelipallon. Lisää muutama silmukka, jos virkkaus kiristää liikaa. Ja toisinpäin, jos pallo on pienempi. Käytän ohjeessa koukkua numero 3. Kannattaa valita koukku alakanttiin lankaan nähden. Mitä tiukempi virkkaus on, sitä vähemmän keltainen lurkkii pinnan alta.
Luo 3 ketjusilmukkaa. Yhdistä piilosilmukalla. Tee sitten 6 kiinteää silmukkaa keskireikään. Jatka seuraavaan kerrokseen suoraan spiraalina.
Toisessa kerroksessa tee kaksi kiinteää silmukkaa jokaiseen silmukkaan.
Jatka samoin kolmannessa kerroksessa.
Neljännessä kerroksessa tee normaalisti kiinteitä silmukoita, mutta tee kaksi kiinteää silmukkaa joka kolmanteen silmukkaan.
Jos sieltä nyt yksi lisäys jää välistä, niin ei haittaa. Spiraalimuodossakin se on vähän sinnepäin.
Viitoskerroksesta eteenpäin saat vain virkkailla sen kummemmin lisäilemättä. Jos alkaa kiristää pallon päällä liikaa, lisää silmukka vaikkapa joka kymmenenteen kiinteään silmukkaan.
Tee kerroksia, kunnes peität puolet pallosta. Tässä kerroksia tuli yhteensä noin 10. Sitten vain lanka katki ja silmukasta läpi.
Mitä ikinä teitkin ensimmäiseen puoliskoon: tee nyt sama uudestaan.
Yhdistä lopuksi molemmat puoliskot piilotikillä. Jos et haluaa piilotikkailla, tee ihan millaisella tikillä tahansa. Valitse jopa ihan erilainen villalanka ja tee oikein näkyvä yhdistely ristiin tai rastiin.
Päättele langat. Ja ihastele palloa käsissäsi.
Selän avauksessa ja symmetrian takia tarvitset kaksi palloa, joten tee nyt ihmeessä toinenkin. Ja kun tässä menee tunti, niin tee kaverillekin.
Sehän aina valittelee niskojaan.
PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. → www.heidikormano.com
Haluatko saada vinkin Facebook-feediisi aina, kun teen uuden postauksen?
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi:
Heidi did it
Käy klikkaamassa itsesi seuraajaksi:
Heidi did it
Kommentit