Kukkateline kunnollisella valolla

Mitä vanhemmaksi kasvan, sitä enemmän rakastan viherkasveja. Harmikseni olen kuitenkin aina asunut pimeässä asunnossa. Vuosia taistelin kuihtuvien kukkien kanssa, mutta nyt olen ottanut avukseni keinovalon ja hyvin menee!


Oma suunnitelmani oli yksinkertainen: valkoinen, kolmi-kerroksinen kukkateline renkailla, jotta sen voi kesällä kuljettaa ikkunan eteen. Kahdessa kerroksessa on "katossa" kasvivalo ja ylhäällä jalallinen kasvivalo, joka on jäänyt vesiviljelytelineestäni.

Valmiit hyllytasot ostin Ikeasta, samoin kasvivalot. Ne olivat juuri oikean kokoiset ja hinta maalattuna sen verran järkevä, että jätin liimalevyt ostamatta. Pyörölistan sen sijaan ostin erikseen ja käsittelin kahteen kertaan valkoisella puuvahalla. Alaosan pyörät myös. Keskimmäisen hyllytason yhteenliittämisessä piti käyttää sisään asennettua pulttia ja mutteria. Muuten kokoaminen oli yksinkertaista. Pelkäsin, hyllykköä liian huteraksi, mutta se on mukavan jämäkkä kukkapurkkien painosta. Ainoa ongelma on 360 astetta pyörivät renkaat, jotka kääntyessään sisäpuolelle muuttavat painopistettä liian keskelle. Toisaalta, hylly liikkuu ehkä kaksi kertaa vuodessa. Ja muun ajan pyörien "leveämpi" asento on vain eduksi.

Kukat pitävät uudesta kodistaan. Ostin niitä vielä lisääkin ja hyvin pärjäävät Suomen pahimmassa pimeydessä.En muuten säästänyt yhtään, kun itse tein. Sain kuitenkin juuri sellaisen kuin suunnittelinkin, joten reipas voitto ja hyvä olo. 

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen