Poliisilaitoksen vanerinen tiski kesänäyttämölle

Poliisilaitos tarvitsi vanerisen tiskin. 

Ja lyhyesti sanottuna työprosessi meni näin:

Muoto oli kaareva, joten aloitimme kaarista. Loimme  ne 18 milliä paksusta koivuvanerista pistosahalla sahaamalla. Pöytätaso olisi sinällään voinut toimia kaaren yläosana, mutta emme halunneet siihen ruuvinreikiä. Teimme siis pöytätason alle kaaren, johon pöytälevy kiinnitettiin alakautta. Kolmen vanerisen kaaren lisäksi teimme hyllytason (kirjoituskoneelle).Tolppien (2x4) leveys määräsi myös kaarten kokoa ja päinvastoin. 


Yläkaaren mallailua pöytätasoon. Ajatustyö on tuottanut tulosta: kaikki kaaret sopivat toisiinsa. Oikeisiin paikkoihin jää vaaditut millit. Vaneripinta luotiin 4 mm paksusta koivuvanerista. Sitä ei tarvinnut etukäteen kastella (jos se olisi ollut kovin kuivaa, niin asia olisi ollut toinen).
Ulkotyöskentelyssä vaneri ei päässyt superkuivaksi. Vanerilevyn korkeuden otimme pöydän korkeuden mukaan, mutta pituudessa jätimme muutamia senttejä työskentelyvaraa.


Pystytukien oheen lisäsimme muutamia vaakatukia.


Työprosessin aikana hieman haavekuvaa siitä, miltä lopullisen tiskin tulee näyttää. 
Tässä lavastajan pienoismalli.Sivutuet kiinni. 


Seuraavaksi alkoi ulkovanerin kiinnitys.


Vaakatukia rungon sisälle. 


Aloimme suoralta reunalta ja etenenimme tasaisella marssijärjestyksellä kaaren loppuun.  Kiinnitimme vanerilevyn alun muutamalla ruuvilla ja ammuimme sitten vanerin kiinni. 


Sattumalta teatterin ostamasta 4 mm koivuvanerikasasta löytyi levy, jossa oli näin komea pinta. Säästimme tämän vaneripalan ulkopinnalle. Työ oli nyt puuvalmis. 


Kevät ei ottanut lämmetäkseen. Lakkapetsi, jonka lavastaja oli valinnut tiskin käsittelyyn, vaati lämpimämmät olosuhteet. Pikaisesti puhallin käyttöön: teimme tiskistä luolan ja puu lämpeni nopeasti. 


Ilma oli kylmä ja pinta suuttui kuivaen hieman harmaammaksi. Sävy oli kuitenkin juuri sellainen kuin lavastajan maalinäytteessä näytti - aika hyvin purkin lopulta.

Valmis!!

 


Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen