Paidan pikatuunaus -ohje

Korona-aika. Huoh. Nyt jos koskaan immeiset oleilevat kotioloissa ja kotoisissa vaatteissa. Periaatteessa rönttäkin käy, mutta kun vastaan tuli muutamalla eurolla perushyvä miesten college-paita, niin päätin panostaa pukeutumiseeni edes 2% enemmän. 

1. Otin siis suurimman mahdollisen koon, tässä tilanteessa taisi olla L tai XL.
2. Sen jälkeen leikkasin hihoista oikean mittaiset. Ne saavat olla hieman vajaamittaiset, minullakin jäi ehkä hivenen pitkiksi. 
Tein leikkuun yhtä kaikki osissa, koska mieluiten ottaa pois lisää, kuin tuskailee liian rivakan leikkauksen jälkimainingeissa. 
3. Resorit jäivät talteen, koska niillä korjaa pojan olohousuja tulevaisuudessa.


4. Sitten istuin sohvan nurkkaan, laitoin Strömsön pyörimään ja ompelin taitoksen hihansuihin kiinni. Huom. nurjalta puolelta ulospäin ja vain yhdellä taitoksella. Reuna saa rispaantua.
Ompelin hissukseen käsin, koska pidän siitä, että voin istua rauhassa alas ja pistellä neulalla kankaaseen. 

Koska kangasta jäi, kehittelin sille lisäkäyttöä koristeena. Kaikenlaisia ruusukkeita ja palmikkoja olisi voinut tehdä, mutta ne eivät ole yhtään minua. Lopuksi päätin laittaa paidan alareunaan "rimpsuja" - ihan vain keskeltä kiinni ommellen. Leikatut kankaan soirot tulevat pesuissa sitten hieman rullaantumaan, mikä on hyvä. 

Siinä se. Tässä saa sitten röhnöttäävia GIPHY

Oikein hyvää tuunausiloa sinulle!!!!
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: 
Heidi did it

Vilkaise myös blogini muita tekstejä:
Heidi did it -pääsivu

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com 

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen