Tarpeiston valmistusta Fauni-musikaaliin


Kesällä 2017 minua pyydettiin mukaan Tampereella esitettävään satumusikaali Fauniin. Olin todella innoissani, sillä pääsin tekemään jotain, jossa sai pelata mielikuvituksella. Monestihan lavastuksissa seurataan jotain aikakautta ja mallit on otettava suoraan jo olemassaolevista esineistä tai pinnoista. 


Tarpeiston valmistaminen on ihanaa. Pistin radion soimaan ja maalasin, suunnittelin ja kuumaliimasin. Välillä muutin pihalla 10 metriä pitkää harmaata kangasta kivenomaiseksi suihkuttamalla, pirskottamalla ja räiskimällä. Osa työstä on toki tavaroiden hakua ja etsimistä. 
Kävin Ylen tarpeistossa ja muissa teattereissa haalimassa lainattavaa. 

Olin yksin ja budjetti ei ollut valtava. Kekseliäisyyttä oli käytettävä paljon. Oli esimerkiksi hankalaa löytää kahdeksan sarvenmallista pikaria. Etsin kaikenlaista tötteröä, jota olisin voinut muokata. Lopulta huomasin, että hautausmaalla käytettävät leikkokukkavaasit olivat juuri sopivia. Hintakin oli passeli 1,90e kappale. Maalasin pintaa toki hieman. 

Ohessa vain muutamia kuvia ihan mahtavasta projektista. 


Kanto on rakennettu muovisen ämpärin ympärille. Päälle tuli kangasta ja painoksi hiekkaa. Pahkat maalasin UV-maalilla, joka loistaa hieman erilailla lavan valoissa. Pahkat ovat muuten pursotettua eristevaahtoa. Keskellä näkyvä ruuvi on "pahkankiinnitysteline", koska yksi pahkoista piti saada näytelmän edetessä helposti irti. Itse pahkaa vahvistin sitten prikalla, jotta kestää useamman näytöksen. 

Kehittelin itse tarinalle hyvin tärkeän kukan. Mietin mallia tovin. En halunnut mitään liian tyypillistä pyöreää, 10 terälehteä-tyyppistä tekelettä. Tässä pohjana on muovinen tekokukan vardi ja terälehtinä kangasta ja höyheniä. Heteiksi hajotin toisen valmiin tekokukan heteet. Tästä tuli juuri oikealla lailla erilainen.

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen