Kysymysmerkki Pete Poskiparran Mielenmagiaa-kiertueelle


Tein kysymysmerkin Pete Poskiparran Mielenmagiaa-kiertueelle. Itseasiassa tein koko lavastussuunnitelman ja kysymysmerkki on yksi osa pakettia. 


Printtasin ulos kysymysmerkin kalvolle, heijastin sen yhteenliimattuihin styroksilevyihin (kuvassa liima). Leikkasin styroksista kuvion piirettyjen rajojen mukaan kuumalankaleikkurilla. Sitten käytin veistä ja hiomapaperia. Pisteen pyöräytin sorvilla.


Epätasaisuuksia, kuten levyjen väliin jäääneitä koloja, jouduin siloittelemaan tasoitteella. Mitä isompi rae, sitä vähemmän se kutistuu kuivessaan, mutta tässä meni jo hieman liian isoksi! Tuntui kuin olisin hinkannut pintaan pieniä kiviä :)


Seuraavaan vaiheeseen kuuluu mittava määrä liimaa, pakkauspaperia ja kärsivällisyyttä.
Mitä enemmän liimapaperi-kerrosta on, sitä paremmin se suojaa. Koska kysymysmerkki tullaan kokoamaan ja siirtämään kymmeniä kertoja, tähän tuli paljon paperia....ja paljon kärsivällisyyttä.


Kun pinta oli valmis, tasoittelin sitä silotteella ja hion kohoumia. Takana on jo useampi maalikerros.


Terveisiä hitsauspajalta. Kysymysmerkin alaosaan suunnittelin metallisen alaosan. Tankojen ja metallilevyn yhdistämisessä hitsaussaumaa sai vahtia haukan lailla. Liian kuuma olisi polttanut levyyn reiän, mutta tanko taas tarvitsee jonkin verran lämpöä.


Uudelleenkasattavaa kysymysmerkkiä varten oli tehtävä suojaputki, johon muovisen tangon pystyi kiinnittämään. Kiinnitys molempiin osiin tehtiin saumavaahdolla (uretaani).


Tässä koekäyttö: akryylitanko on liian pitkä. Lyhennetään!
Lopuksi maalasin hitsatun jalan mustaksi ihan perinteisellä spray-maalillla.


JA SITTEN SUORA LEIKKAUS SYKSYYN 2017!!
Miltä kysymysmerkki näytti lavalla? Vastaus: Mahtavalta!


Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen