Linna lapsille


Meiltä tilattiin useamman metrin pituinen - uudelleen kasattava - lapsiturvallinen linna. 


Tästä me lähdimme.


Tähän me päädyimme.

Se, että linna on hajotettavissa ja uudelleen koottavissa - kahdessa kerroksessa, teki rakentamisesta välillä vaikeaa. Mutta haasteista selvittiin! Tässä hieman kuvasaldoa.

Omalla kontollani oli yksityiskohtien hionta. Linna tarvitsi portin. Loin sen messumatosta, joka alla odottaa enimmäistä kerrosta mustaa maalia. Sen jälkeen käytin hopeanhohtoista spray-maalia.Kolme heraldista liljaa tulivat valmiiksi puolessa tunnissa.
Sen jälkeen ne saivat päälle maalia (jäykensin maalia hieman, jotta styroximaisuuskin peittyisi) ja kultahilettä.

Vaakunan tein Rullan pyyntöjen mukaisesti. Ohessa minä prinsessana....


Varsinaisen rakentamisen loppukirissä saimme parini kanssa työksemme lattioiden mittaamisen ja asentamisen.


Itseporautuvien ruuvien käytössä hauikset saivat kyytiä. Sitä sai ihan tosissaan painaa, jotta ruuvi porautui metalliin asti. Jos paikkaan oli osunut hitsaussauma, paikallaan sai jurnuttaa minuutinkin.


Kaksi päivää meni linnan kuljetuksessa ja koonnissa.Tähän tulee vielä lasten liukumäki. Taustalla näkyy maalaamaani fondi, joka on samalla linnan takaseinä. Huokolevystä tehdyt kivet näyttävät hyviltä. 


Tässä sisääntuloramppi vielä työstössä. Rampin sahaaminen oli ensikertalaiselle lattiarakentajalle hankalaa, koska seinän muoto oli kimurantti. Lopulta teimme pahvimallin, jonka mukaan sahasimme levyn. Ensin asennetaan toinen lattialastulevy, sitten toinen ponttiin kiinni.

Tätä saumaa emme liimanneet, koska lattia on saatava pois linnaa purkaessa. Liukastumisen estoksi tuunasin pintaan vielä maton. Sen kiinnitin sekä ruuveilla että ylhäälle tulleella kynnyslistalla.
Tähän päälle tulivat vielä rimat, jotka helpottavat nousua linnaan, mutta minun näkökulmastani pitävät myös mattoa mukavasti paikoillaan.

Kommentit

Suosituimmat tekstini kautta aikojen