Hammastahnatuubista pussukka - ja muita matkailijan piilojaOlen elämäni aikana halunnut matkailla mahdollisimman paljon. Nuorempana hotellihuoneessa ei välttämättä - tai koko hotellissa - ollut kassakaappia, kuten nykyään enenevissä määrin on.
Kaikkea matkavaluuttaa ei ole ollut järkeä ottaa mukaan huoneesta poistuessa, joten olen piilotellut rahaa rosmojen pelossa vaikka minne aina jääkaapeista sukkiin ja kaikkeen siltä väliltä.
Myös taskuvarkaita pitää hieman varoa varsinkin suurimmissa turistipaikoissa. Ompelin jo vuosia sitten pienen piilotaskun kietaisuhuiviin. Siinä meni Visat ja rahat mukavasti suoraan leuan alla! Huvittavana anekdoottina kerrattakoon, että loppulomasta moni seteli oli muuttunut painavaksi kolikoksi ja "piilotasku" roikkui edessä vetäen huivia reippaasti alaspäin. Hah!
Edelleen innostun kaikenmaailman piilottelusta! 
Olen jo kauan etsinyt jotain tuikitavallista tuotepakettia, jonka voisi muuttaa pussukaksi tai muuksi säilytyslaitteeksi. Ihan ensimmäiseksi tein erääseen tuunausiltamaan pikkuroskiksen shampoopullosta:


Mutta tämähän on sanalla sanoen vähän liian hieno. Ja halusin siis jotain, joka olisi pelkästään alkuperäismuodossaan.
Siinä vaiheessa satuin katsomaan hammastahnatuubia sillä silmällä! 
Se oli ihanan värinen ja sopivasti tyhjillään. Otin sen innoissani työstön kohteeksi, leikkasin kylkeen reiän ja pesin loputkin tahnat pois. Leikkasin kuitenkin tohkeissani aivan vinoon ja aloin suoristaa halkaisupintaa, JA LOPULTA LEIKKASIN SEN NIIN SUUREKSI, että vetoketjua ei saanut enää asetettua kylkeen. Kyllä muuten harmitti, sillä nyt minun piti odottaa niin kauan, että saimme seuraavan tuubin tyhjäksi. Siinä meni reipas kuukausi tai kaksi.
Varoituksena siis, että leikkaa toiseen kylkeen tuleva aukko huolella. Kaikessa häsläyshengessä vedin nimittäin vielä tämän toisenkin tuubin sivuaukon ensimmäiseksi vinoon!
Tarvitset:
- tyhjän, pestyn hammastahnatuubin
- pienen vetoketjun (omani on purkuvetoketju, niin menee kierrätyshengessä tämäkin!)
- neulan ja lankaa
- terävän veitsen ja sakset


Halkaise tuubi varovasti toiselta kyljeltään. Käytä ensin veistä ja kun saat ensimmäisen viillon tehtyä, vaihda saksiin. Nyt pääset pesemään loputkin tahnat pois tuubin joka kolosta. Etsi sitten pienen pieni vetoketju ja mallaa se tuubin sisälle.


Ompele ensin toinen reuna kiinni. Et voi oikeastaan käyttää neuloja tai vastaavia, joten pitele vain kiinni hanakasti (ketju kannattaa avata) ja tee nättejä pieniä pistoja. Älä tee ihan reunaan, että pisto ei revi pintaa auki. 


Mallaa reunat yhteen ja siirry toiselle puolelle. 


Nuavvaa! Siinä se on. Hammastahnatuubipiilo tai sitten vain hauska minipussukka, sillä voihan tarkkaavainen rosmo tajuta, että vetoketjulla on joku tehtävä. 
Pääasia on se, ettei aina olla niin turhan vakavia, eikö?
  Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it 

Vilkaise myös blogini muita tekstejä: HEIDIDIDIT.FI

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.comKommentit

Anonyymi sanoi…
Kivoja ideoita, mutta kannattaa ottaa huomioon, että kaikkien maiden turvatarkastajien huumori ei välttämättä ole samalla aaltopituudella. Ja jos tollasen bongaavat tullissa niin kannattaa varautua viivästyksiin vaikka et sitä mihkään laittomuuksiin käyttäisikään.
Heidi sanoi…
Toki tietenkin jokainen käyttää harkintansa mukaan. :) Itse koen, että iso vetoketju kyljessä indikoi, että mitään ei olla salakuljettamassa. :) Ruumassa nyt vähintään kulkee rauhassa. Mutta tehdäänhän pussukoita myös karkkipusseista ja vastaavistakin, joten siinä mielessä leikittely sallittakoon. Kiitos kuitenkin huomiostasi, eihän sitä koskaan tiedä. :)

Suosituimmat tekstini kautta aikojen