Helppoja asusteita alpakkalangasta - ohje ja linkkivinkki


Aahh sitä tuskaa, jos joutuu vetämään yllensä pistelevää villaa! Ei, ei ja ei. Ei seitsemää veljestä, ei mitään kiilteleviä tehostelankoja, ei halpaa mohairlankaa, eikä karheaa 100% villaakaan. Nämä eivät käy edes aluspaidan kanssa. Olen prinsessa; tunnen pistelevän karvan ainakin sadan patjan läpi. Jos hieraisevat ilkeästi, minulla alkaa kiemurtelu.


via GIPHY

Niinpä olin suhteellisen innoissani, kun sain käsiini tätä:

Hän on hyvä. Hän selvisi kaulahipaisutestistäni.
(Googlaa sanoilla: Hjertegarn ja Alpaca 50 g)
Olen säästellyt lankakeriäni, joten en tiedä onko vyöte enää tätä päivää. Mutta minulla oli sitä kolme kerää! Kun sitten ranteen ja sormien rasitusvamma antoi hieman periksi, alkoi vimmattu neulonta. Kirottua sellainen rasitevamma käsityöläisen elämässä. Sain juuri harjoitteet fysioterapeutilta ja käytän nyt kuukauden rannetukea, toivon, että tästä tehdään vielä täysi käsi.

Ensimmäiseksi tein itselleni pannan. Tarkoitus oli tehdä lämmin asuste, joka ei lyttää tukkaa. Ohje on simppeli, kuten neuleohjeeni aina.

1. Luo sellainen määrä silmukoita kuin haluat pannan olevan. Minulla on niin leveä panta, että se riittäisi päälaelle asti. Se on kuitenkin ihana laittaa hieman ryppyyn korvien päälle.
Lisäksi, jos on oikein puhuri ja edustustehtävät ovat ohi ja tukka saa rauhassa liiskaantua - voin kiskaista sen ylös "pipoksi". 
Tässä on siis 4-koon puikoilla yhteensä 50 silmukkaa.

2. Neulo pantaa helmineuleena, kunnes se on vajaan päänympäryksen mittainen, se tarkoittaa noin 40-45 cm. Neuloksen ei tarvitse kiristää hirvittävästi, koska sekin lyttää tukkaa, mutta sopivasti - koska se venyy käytössä.


3. Käännä toinen pää 180 astetta väärinpäin ja yhdistä päät. Työ menee kierteelle matkalla. Tämä voisi muuten mennä vahingossakin näin! Saat siis "mokailla" rauhassa.

Sitten asettelet pannan päähäsi juuri niin taiteellisesti kuin haluat. 

Sitten rannekkeet tahi kämmekkäät. Kuinka nyt haluaakin sanoa.
Ensinnäkin hiljainen hetki sille, että Heidi teki jotain melkein ohjeiden mukaan - mutta kun se oli jo valmiiksi niin hyvä ja selkeästi tehty!
Tässä linkki originaaliin:  Punomon ohje kämmekkäiden tekoon

Koska olen täysin kykenemätön tekemään kahta samanlaista kappaletta, olen huomannut parhaimmaksi neuloa kahta tekelettä kerralla. Sitten muistan muutokset molempiin versioihin. Tässä ohjeessa esimerkiksi tein ranteen palmikon niin, että kiersin langan aina samaansuuntaan, enkä vuorovedoin edestä tai takaa.

Nyt joustin näyttää niin mahtavalta, etten taida enää koskaan tehdä perusjoustinta. Ei se silmukoiden nosto ja kääntely niin työlästä ollut!


Lopun pömpöttävä reunuskin on käytössä tosi littana ja jälleen helppo neuloa - vain oikeaa ja nurjaa.



Täydet pisteet ohjeelle, jonka on tehnyt Pirjo Sinervo. Suosittelen kokeilemaan.
Jos pidit tästä artikkelista, jaathan sitä ystävillesi?
Käy klikkaamassa itsesi FB-seuraajaksi, saat vinkin uudesta postauksesta ja muita pikkuvinkkejä matkan varrella: Heidi did it

Vilkaise myös blogini muita tekstejä: HEIDIDIDIT.FI

PS Järjestän erityisesti Tyky-päiviin, mutta myös yksittäisille tilaajille, erilaisia taide- ja käsityöaiheisia työpajoja. Käy katsomassa nettisivuiltani valmiit työpajavaihtoehdot ja tee ehdotus työnantajasi seuraavaan työhyvinvointipäivään! Toimin pääosin Pirkanmaalla, mutta auto kulkee kyllä koko Etelä-Suomen alueelle. →  www.heidikormano.com

Kommentit

Johanna sanoi…
Kiitos lankasuosituksesta, kuulosta mukavan pehmeältä. Sen vaivan kun näkee, että jotain neuloo niin mieluummin neuloo jotain sellaista ettäs se varmasti pääsee käyttöön. Eikä neulo mitään sellaista jota ei voi pitää kutittavuuden takia. Hienot ja yhteensopivat asusteet tuli!
Heidi Kormano sanoi…
Hei, kiitos kommentista! Juuri näin ajattelen: käyttöön tehdään. :) ja haluan toki aitoa lankaa, en esimerkiksi akryylia. Hyviä neulomisia myös sinulle, Johanna!

Suosituimmat tekstini kautta aikojen